Полицията в Еквадор откри почти 8,8 тона кокаин в пратка банани, пътуваща

...
Полицията в Еквадор откри почти 8,8 тона кокаин в пратка банани, пътуваща
Коментари Харесай

Полицаи откриха близо 8,8 тона кокаин в пратка банани

Полицията в Еквадор откри съвсем 8,8 тона кокаин в пратка банани, пътуваща за Белгия, оповестява BBC, представена от bTV. Приблизителната стойност на опиатите е към 330 милиона $. Еквадор се трансформира в една от главните директни страни за кокаин, създаден в прилежащите Перу и Колумбия.

Миналата година повече от 200 тона кокаин е иззет в страната, защото Еквадор е най-големият експортьор на банани в света. Много често  контрабандистите се пробват да скрият противозаконните си колета измежду плодовете, които се изпращат до целия свят.

Последната пратка е открита в резервоар, цялостен с банани, предопределени за Белгия. Конфискацията съответствува с визитата на белгийския вътрешен министър Аналис Верлинден и европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон в Еквадор и Колумбия.

Белгия се трансформира в страната, в която са хванати най-големите количества кокаин в границите на Европейския съюз през последните години, а пристанището на Антверпен е главната входна точка за противозаконния опиат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР